Breezer
 

Naam: Breezer / Julius
Betekenis: Vernoemd naar de kater Tom, uit de Bacardi Breezer reclame, waar hij als 2 druppels water op lijkt, ook qua gedrag! ;-)
Bijnamen: Bripi, Druif(je), Escapie
Type en kleur: Europese korthaar zwart karamel tabby
Geboorteplaats: In de buurt van Schijndel (aan komen lopen bij een vriend van Martijn, die toen hij hem zag meteen verkocht was…)
Geboortedatum: Eind augustus 2002
Status: Gecastreerd
Gewicht: ± 3 kg
Levensmotto: ‘Wat Houdini kan, kan ik ook en beter…’
Favoriete bezigheden: Achterdeur checken, voordeur checken, overloopdeur checken, alle vluchtroutes in de smiezen houden en als het even kan er tussenuit glippen. Harder blèren dan een krolse kat en je met grote doch dringende groene ogen aankijken of hij er niet uit mag.

Hij is ook de enige kat hier die er echt dol(!) op is om gekamd te worden, dusdanig dat hij het heft letterlijk zelf in handen neemt en zich min of meer zelf kamt als je de borstel maar vasthoudt, grooming himself untill he shines, met zijn motortje hard ronkend aan…
Favoriete plaats in huis: Overal waar hij de uitgangen in de gaten kan houden en hoog en droog kan zitten, als de ongekroonde koning van het huis.
Favoriete nummer: ‘Vogue’ (strike a pose/poes) & ‘We got to get out of this place, if it’s the last thing we ever do…’
Meer over Breezer: Net als zijn naamgenoot Julius Ceasar heeft hij soms enigszins last van grootheidswaanzin en is hij assertief op de meest onnodige momenten en juist bang en schrikkerig als dat helemaal niet nodig is. Zijn grootste vijand is de stofzuiger en andere vreemde herrie makende objecten. Hij is vlugger dan water en het licht bij elkaar en een acrobaat, of een yogi is er niks bij. (Hierbij steekt hij Martijn dikwijls naar de kroon.) Hij maakt met gemak sprongen van 2 meter hoog van de grond en kan met 4 poten op een klein smal vierkant paaltje bovenaan de trapleuning staan, alwaar hij met gemak zelf de deurklink open kan maken (of deze nou naar boven staat of niet)! Hij kan staan als Charlie Chaplin en kan minstens net zo goed ‘Moonwalken’ als Michael Jackson! ;-)

Breezer woont sinds begin oktober 2005 bij Tine in Nijmegen omdat hij een echte verkenner is en de buitenrennen die speciaal voor hem gebouwd waren niet afdoende vond als koninkrijk. Zijn nieuwe domein strekt zich uit over vele tuinen met aansluitend parken. Breezer komt hier nog af en toe logeren als Tine op vakantie gaat en alhoewel de poezen niet zo’n fan van hem zijn, is hij met Rudra nog altijd dikke maatjes en gedraagt hij zich zoals enkel Breezer dat kan; voorbeeldig, doch eigenzinnig, afstandelijk.
 
Terug